Quantcast
Channel: TVdags
Viewing all articles
Browse latest Browse all 7829

26 filmer som kan bli tv-serier – TVdags har hela listan

$
0
0

Fargo, filmen-som-blev-tv-serie både blev bra och gick bra. Det fick en lång rad personer på höga positioner att med dollartecken i ögonen lystra och sätta folk på att genast gräva fram lämplig gammal omtyckt kultrulle i förhoppning om att den håller för en hel serie.

Då man sedan glatt försöker sälja in den med att att »storyn och karaktärerna är helt nya! Och platsen!« kan man undra vad poängen är?

Jo, poängen är:

  • Film är ute, tv är inne. Vem går på bio förutom de som vill se pampiga blockbusters? Det finns en anledning till att man gör en reboot av Stålmannen och inte, låt oss säga, Kramer vs Kramer.
  • Gratis reklam. »Kommer du ihåg Big?!« »Älskade den!« »Den ska bli tv-serie!« »Nähä? Måste se!«
  • Dålig fantasi. »Det var ju ett koncept som funkade. Vi gör det igen. Så slipper vi tänka ut nytt.«

I varje fall har nu det tickat upp till hela 26 filmer som ska bli tv-serier, en del har kommit längre än andra och är i produktion, andra har fått grönljus till pilot, andra bara på idéstadiet så vi får se hur många det verkligen slutar på.

Bachelor Party (1984)

Film: Har inte sett, anar att det går galet till och att strippor är involverade kan man nog våga sätta sin sista femma på. Tom Hanks spelar ett (jag citerar engelska Wikipediasidan här) »party animal« som ska gifta sig. Hans vänner tar med honom på »den ultimata« svensexan och han ska bestämma sig för om han ska lämna sin fästmö eller inte.
Tv: Verkligen? Den här spiken vill någon koka soppa på? ABC har i alla fall beställt en pilot. Serien bygger oerhört löst på filmen. Ska bli halvtimmeskomedi om tre par som är i olika stadier av förhållande.

Big (1988)

Film: Tom Hanks igen! Ja, men det här var ju en gullig film om en pojke som med hjälp av en magisk maskin förvandlas till vuxen.
Tv: Hur mycket kan man dra ut på den här historien? Mycket mer hoppas 20th Century Fox Television. Ska ha premiär under 2015.

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009 och 2013)

Film: Skojsiga tecknade filmer om den unge knasige uppfinnaren Flint Lockwood.
Tv: Skojsiga tecknade avsnitt om den unge knasige uppfinnaren Flint Lockwood. 26 episoder är beställda, kommer 2015.

The Devil’s Advocate (1997)

Film: Hade de då snorheta namnen Keanu »Bara ett ansiktsuttryck« Reeves och Al Pacino i huvudrollerna, Keanu som nykläckt advokat och Al som djävulen.
Tv: Serien ska handla om en juristbyrå som chefas av Hin Håle själv. Mitt intresse är ljummet till halvkallt. Se fram emot många roliga skämt om att advokater är onda blodsugare så det är bara logiskt byrån ägs av djävulen, etc. NBC har beställt pilot.

Ghost (1990)

Film: Ack, Demi Moores bedårande pottfrilla och ack, ack, ack, så gärna lilla flickhjärtat ville ha en barbröstad Patrik Swayze som höll om en till tonerna av Unchained Melody. Aldrig fylldes platserna till drejkurser så snabbt som då.
Tv: Mja, det verkar vara stora frågetecken kring det här. En pilot skrevs 2013 men frågan är om idén är död eller kommer gå igen (höhö).

Hitch (2005)

Film: En dejtdoktor som själv har problem med att hitta kärleken, spelades av Will Smith i sin glans dagar.
Tv: Will själv är exekutiv producent för tv-versionen som är tänkt att vara bli en sitcom för FOX. Ja, varför inte. Med rätt team bakom, så? Bara det inte blir mängder av online-dejting-Tinder-snack i försök att vara moderna, som med Selfie som går nu.

The Illusionist (2005)

Film: Ja, men det var ju den där sämre av två likartade filmerna om magiker som kom ungefär samtidigt. The Prestige var den jag gillade bättre. The Illusionist i sin tur var den om magiker i Wien, Edward Norton hade huvudrollen och hade en twist som var extremt lätt uträknad, minns jag.
Tv: Serien ska utspela sig i New York istället – och det ska inte vara samma story – och det ska vara på sin höjd karaktärer som liknar de vi mötte i filmen. Ja, men så hitta på en ny serie om magiker under den viktorianska eran kan man tycka.  många har väl inte The Illusionist fastetsad i minnet?! Amerikanska CW som är intresserade av den här. Ingen pilot i sikte än.

In Good Company (2004)

Film: Stora namn i rollerna, Scarlett Johanssen och Dennis Quaid som företagsgubbe som av sin taskiga ledning får mycket yngre chef och ska deala med det. Lär vara en trevlig film (jag har den hemma någonstans då jag fick den gratis för cirka 9 år sedan med en inplastad kvällstidning men har inte sett) men är den alltså så high concept att man bara *gnid gnid gnid på geniknölarna* Ja, vi tar In good companyden kommer locka tittare!?
Tv: Manus håller på att skrivas. ETA oklar.

In the Heat of the Night (1967)

Film: Vann inte mindre än fem Oscars (varav en för bästa film). Handlar om en svart polis som blir inblandad i ett mordmysterium i en liten rasistisk stad i amerikanska södern.
Tv: NBC gjorde en serie av In the heat of the night i slutet av 80-talet som fick sju säsonger och fyra filmer direkt för tv, men MGM Television och Showtime har nu slagit sig ihop för en reboot. Och varför inte? Låter intressant.

Marley and Me (2008)

Film: Ingen gillar hundar mer än jag. Men inte ens världens goaste golden kan få mig att vilja se en hel tv-serie som kretsar kring en hund? Filmen var ju helt utan handling och uppföljaren (utan Jennifer Aniston och Owen Wilson) som hette The Puppy Years och gick direkt till dvd.
Tv: För den som är supersupersugen på att se gulliga par med gullig hund i avsnitt efter avsnitt. Men vem vet, kanske är dags för en nu ouppfostrad-men-bedårande-hund-trend som kommer då och då (Beethoven, etc). Serien har samma regissör som filmen. På pilotstadiet, och kanhända att Fox kommer visa den här redan under 2015.

Minority Report (2002)

Film: Sci-fi där Tom Cruise ska stoppa brott innan de begåtts, med hjälp av ett slags siare, »precogs«, som ligger i koma i swimmingpool.
Tv: Det här kändes ju redan som en tv-serie. Som ett av de där misslyckade projekten under 2020-talet där Steven Spielberg eller J.J. Abrams har lånat ut sina välkända namn som exekutiva producenter (Terra Nova, Alcatraz…), och där man gör en råpåkostad pilot, men där publiken sedan sviker på grund av cool idé men vanvettigt platta karaktärer.
Ha! Skrev detta först, gjorde research efteråt: det är ju Spielberg som utvecklar den här idén. För Fox. Serien utspelar sig tio år efter filmen, har en manlig precog och en kvinnlig polis. Piloten är på gång, och skrivs av Max Borenstein (skrev senast 2014:s Godzilla)

Monster in Law (2005)

Film: Jane Fonda och J-Lo var stjärnorna i denna inte jätteroliga komedi. »Åh, haha, min svärmor är jättevidrig« är det ofantligt skojiga konceptet som hör hemma bland andra 50-talsskämt i genren »dominanta kvinnor är en abnormalitet – det vill säga kul«.
Tv: Det är dock Amy R Harris (The Carrie Diaries) och John Riggi (30 Rock) som ska ratta komedin som bygger »mycket löst« på filmen, och ska handla om ett par som måste tackla mannens överbeskyddande mamma. Men inte ens de kan få mig att känna annat än zzz.

The Mortal Instruments: City of Bones (2013)

Film: Ungdomsfantasyn (bygger på bokserie) The Mortal Instruments: City Of Bones gick inte alls speciellt bra på bio, och istället för en uppföljare blir det alltså en tv-serie.
Tv: Produktionen beräknas starta 2015.

Problem Child (1990)

Film: Kom samma år som Ensam Hemma och handlar alltså om ett problembarn, duh. Har aldrig ens hört talas om. Verkar som vanligt handla om ett vidrigt och busigt fosterbarn men det enda han behövde var käääärlek.
Tv: Kom som tecknad serie 1993 men det var inte nog! För visst är vi alla sugna på amerikansk sensmoral-komedi om jävliga barn som bara behöver lite TLC för att vara snälla? NBC har i alla fall hyrt in Scot Armstrong som skrev Baksmällan-filmerna så här sparas det inte på krutet.

Real Genius (1985)

Film: Komedi med Val Kilmer som slackigt geni på universitetet som dras in i en härva där både CIA och en laseruppfinning spelar huvudroller.
Tv: Det vore väl roligt med ett slags spionkomedi i college-miljö? Speciellt som det verkar fokusera på skojiga uppfinningar man bekämpar ondingar med. Adam Sandlers produktionsbolag ligger bakom och Craig DiGregorio och David King (Parks and Recreation) ska skriva. Jag är för! Eller, mitt 14-åriga jag är för.

Resident Evil (2002–2012)

Film: Ja, först var Resident Evil ju spel (»Plocka den röda örten!«). Sedan en lång rad filmer. Onda organisationen Umbrella har startat zombie-smitta är storyn i korthet.
Tv: En till zombie-serie? Det här känns enbart som att man letar efter en ny version av zombiehistoria och vill använda ett känt namn. Samtidigt ska det bli en sjätte Resident Evil-film. Tja, varför inte, folk verkar ju gilla zombies som tusan fortfarande.

Rush Hour (1998)

Film: Jackie Chan och Chris Tucker som ett omaka polispar. Den här skrattades det åt i mellanstadierummen på 1990-talet!
Tv: Ska bli actionkomediserie som kan säkert funka – åtminstone för alla som tycker det är kul med polismans-kompisar som kivas och gruffar (kanske en som följer regelboken och den andre inte?!) men ändå gillar varandra egentligen och ställer upp när det verkligen behövs. Jag? Jag har redan somnat.

Shutter Island (2010)

Film: Baserad på Dennis Lehanes bästsäljare gjorde Scorsese en spännande läbbig thriller med en twist som hette duga.
Tv: Här satsas det! HBO och Paramount producerar för HBO. Dennis Lehane skriver manus och Scorsese ska åter regissera. Serien ska heta Ashecliffe och utspelar sig före Shutter Island-filmen.

Scream (1996)

Film: Behövs det närmare förklaring?  Ironiskt blink-blinkande slasher-film som faktiskt revolutionerade hela skräckfilmsgenren.
Tv: Wes Craven som regisserade filmerna är inblandad och tja, det kan bli toppen, tror jag, då MTV har faktiskt varit det som haft de överlägset bästa dramaserierna för unga senaste åren, med till exempel Awkward och Teen Wolf. Piloten är inspelad och MTV har beställt. Premiär 2015.

The School of Rock (2003)

Film: Jack Black spelar wannabe-rockstar som vikarierar på skola och vill rocka till sina elever.
Tv: Barnkanalen Nickelodeon har beställt 13 avsnitt. Så förvänta er hjärtevarmt och tillrättalagt.

Shooter (2007)

Film: Mark Wahlberg i konspirationsthriller.
Tv: Tidigt stadium på den här. Det finns en författare i alla fall. Jättekonstigt, då jag lovar att ingen kommer ihåg den här filmen. Så varför inte hitta på en ny konspirationshistoria utan något larv om »det bygger på filmen som…«?

The Truman Show (1998)

Film: 1998: Realityserien var ett hett ämne och ännu hetare var Jim Carrey som för den här filmen gjorde en förhållandevis seriös karaktär istället för de gummiansiktade knasbollar han var berömd för.
Tv: Paramount Television utvecklar. Inga andra detaljer finns i dagsläget. Men visst hoppas man?

Twelve Monkeys (1995)

Film: Terry Gilliam regisserade, Bruce Willis hade huvudrollen men Brad Pitt fick sin första Oscarsnominering för den här twistiga sci-fi:n.
Tv: Emily Hampshire gör Brad Pitts roll och Aaron Stanford gör Bruce Willis roll. Och häpp! Så lätt går det alltså att bryta en tradig mansdominans. Det är inte hugget i sten att en viss karaktär måste vara av ett visst kön, var god lär er av detta alla. 13 avsnitt ska gå på SyFy under 2015 och piloten har redan visats, på ComiCon.

Uncle Buck (1989)

Film: Huh? John Hughes (Breakfast Club, Pretty in Pink) är ju en storfavvo och att han har gjort en komedi med John Candy som jag har absolut noll koll på? Men den handlar tydligen om den barnslige vuxne Buck som är farbror till tre barn. Sensmoral: När den vuxne som aldrig vill växa upp måste vara barnvakt gör ansvaret att han växer upp.
TV: Både John Hughes och John Candy är döda, deras familjer har varit emot den här rebooten men det har icke hjälpt då familjekanalen ABC är väldigt sugna på den här som serie. En beställning på manus finns.

Underworld (2003)

Film: En hel franchise med vampyrer, varulvar och Kate Beckinsale.
Tv: En fjärde film lär vara på gång, men låt oss mjölketikmjölka ut det sista och göra en tv-serie också!

Westworld (1973)

Film: En fantastisk nöjespark där besökarna erbjuds att partaja som romare på tusentalet, delta i tornerspel som på medeltiden eller duellera som i Vilda Västern. Men i nöjesparken går plötsligt allt fel då de anställda som ska göra det sköj för besökarna är robotar som börjar gå bärsärkargång.
Hm – en nöjespark där allt går fel… Attraktioner som går bärsärkargång… Westworlds författare blev så förtjust i det konceptet att han gick vidare till att skriva Jurassic Park. Michael Crichton, alltså.
Tv: Inte bara är det J.J. Abrams som producerar (hur har han tid?! Koncentrera dig på Star Wars, killen) och det är Jonathan Nolan och Lisa Joy Nolan som skriver den här »mörka odyssén«
De här tunga namnen var uppenbarligen nog för att locka en hel rad toppskådisar: Anthony Hopkins, James Marsden, Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Miranda Otto och Ed Harris. Med flera. Serien är utvecklad för HBO, Jonathan Nolan regisserade piloten och nu är det upp till HBO om de vill ha den. Men med de här namnen tippar jag att det inte finns en chans att det här inte blir den mest påkostade och omtalade HBO-produktionen 2015-2016. Vilket ju tyvärr ofta leder till magplask. Men håll tummarna!

Vilka tror ni på av de här? Och vilken av filmerna vill ni inte se som serie?

Se kommentarer


Viewing all articles
Browse latest Browse all 7829

Trending Articles


Emma och Hans Wiklund separerar


Dödsfallsnotiser


Theo Gustafsson


Katrin Ljuslinder


Rickard Olssons bröllopslycka efter rattfyllan


Sexbilderna på Carolina Neurath gjorde maken rasande


Öppna port för VPN tjänst i Comhems Wifi Hub C2?


Beröm för Frida som Carmen


Emilia Lundbergs mördare dömd till fängelse


Peg Parneviks sexfilm med kändis ute på nätet


518038 - Leif Johansson - Stockholms Auktionsverk Online


Martina Åsberg och Anders Ranhed har blivit föräldrar.


Klassen framför allt


Brangelinas dotter byter kön


Norra svenska Österbotten


Sanningen om Lotta Engbergs skilsmässa från Patrik Ehlersson


Arkitekt som satt många spår


Krysslösningar nr 46


Per MICHELE Giuseppe Moggia


Månadens konst - En egen olivlund!